De verschillende manieren waarop je je auto aan kan laten passen

Auto trends

Voor velen volstaan de functionaliteiten van reguliere auto’s, maar sommigen hebben speciale behoeftes. Hiervoor kunnen auto’s aangepast worden. Er zijn veel verschillende manieren waarop normale auto’s aangepast kunnen worden zodat bijvoorbeeld mindervaliden toch zelfstandig auto kunnen rijden. Daarover en over andere autoaanpassingen lees je in deze blog.

Aanpassingen voor mindervaliden

Veel mindervaliden zijn met een aantal aanpassingen in hun auto gelukkig nog in staat om zelfstandig auto te kunnen rijden. Voor mindervaliden met geen kracht in hun benen of geen beenfunctie kan bijvoorbeeld een handbedrijfsrem met segmentgas ingebouwd worden. Hierdoor kan er met de hand geremd en gas gegeven worden. Wanneer men nog wel controle heeft over het linkerbeen, kan er ook voor gekozen worden de pedalen zo aan te laten passen dat er met het linkerpedaal gas kan worden gegeven. Ook kan de bestuurdersstoel zo aangepast worden, dat hij 90 graden gedraaid kan worden. Zo kunnen mensen die minder mobiel zijn toch makkelijk instappen en autorijden. 

Bedrijfsauto’s

Bedrijfsauto’s of bestelbusjes kunnen van toegevoegde waarde zijn voor allerlei soorten ondernemingen. Deze hebben elk hun eigen behoeftes wanneer het aankomt op de indeling van de laadruimte van zo’n bestelbusje. Een glazenzetter zal bijvoorbeeld veel ruimte nodig hebben om zijn glas te vervoeren. Vaak doet hij dit in een speciale metalen constructie aan de buitenkant van de bus. Hierbij is het erg belangrijk dat het glas stevig en stabiel vervoerd wordt. Klusjesmannen hebben waarschijnlijk veel verschillend gereedschap bij de hand en voor hen is het dan ook van belang dat dit overzichtelijk opgeborgen is, zodat ze in één oogopslag kunnen zien waar ze bijvoorbeeld de waterpomptang hadden gelaten. Ten slotte hebben cameramensen vaak weinig aanpassingen nodig, omdat ze hun uitrusting vaak al in speciale rolkoffers hebben opgeborgen om het veilig te houden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *