Volkswagen T-Cross ingevoerd vanuit Duitsland.

In- en verkoop auto's

Ik was de afgelopen maanden op zoek naar nieuwe gezinsauto. Dus ik beetje rondkijken bij lokale dealers hier in Rotterdam. Alles peperduur, buiten mijn budget. We waren echt zoek naar een grote comfortabele SUV. Liefst een Volkswagen want met dat merk hebben we hele goede ervaringen altijd gehad.

Enfin ik hoorde van een collega van mij dat hij laatste een auto ingevoerd heeft vanuit Duitsland en de reden is omdat daar veel goedkoper is. Hij vertelde me ik denk dat je een betaalbare SUV makkelijk kan vinden op website zoals Mobile.de of AutoScout. Nou ja even kijken kan geen kwaad. Dus ik beetje browsen op die websites eerder aangehaald. Zoekopdracht VW. Zag ik al snel een hele mooie nieuw model T-Cross. Veel goedkoper dan hier in Nederland. Het is een zogenaamde jahreswagen, dat betekent zo goed als nieuw, van het bedrijf geweest, veel Duitse werknemers krijgen auto van de zaak, en die vervangen ze al na een paar jaar, die auto is nog zo goed als nieuw, maar komt op de markt waar wij dan van kunnen profiteren. Die Duitsers hebben echt een heel gunstig auto klimaat, voor de auto liefhebbers is dit wel daadwerkelijk het walhalla.

Vervolgens heb ik me verdiept in allerlei materie en vereisten bij een import. Een aantal blogs geconsulteerd waaronder deze. Daar staat het proces stap voor stap beschreven dus dat is fijn. Ik heb me erin verdiept, en ik kwam al snel tot de conclusie dat het een ver van mijn bed show is dat hele auto importeren. Er zijn globaal twee opties met hybride ertussen in of je doet de import helemaal zelf. Of je besteed het helemaal uit. Of een mix een nuance van beide. Ik koos voor geheel uitbesteden bij importeur Easyimport.nl. uit Lijnden. Zelfs met de kosten van de importeur was ik nog vele malen goedkoper uit dan in Nederland kopen.

Paar weken later had ik de gewenste bolide al voor de deur staan. Al met al totaal geen omkijken en als de situatie zo blijft voorzie ik niet dat ik ooit nog een voertuig in Nederland koop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *