Waar moet je voor opletten bij een huurauto voor vakantie?

Auto huren
Auto trends

In 2015 maakten de vijf grootste autoverhuurbedrijven afspraken met de Europese commissie om de voorwaarden en kosten veel transparanter te maken. De transparantie van de autoverhuurbedrijven is in de afgelopen jaren inderdaad verbeterd, maar nog steeds zijn er soms afspraken die niet nagekomen worden. Ondanks deze niet nagekomen afspraken van autoverhuurbedrijven is het voor de consument mogelijk om zonder klachten en goedkoop auto’s te huren. Je moet gewoon goed opletten. 

Vergelijk aanbieders van tevoren

Bekijk van tevoren wat precies wel en niet is verzekerd en let op de hoogte van het eigen risico. Bij veel autoverhuurders is het mogelijk om zonder eigen risico te huren. Je kunt ook bijvoorbeeld het eigen risico afkopen. Let ook goed op uw eigen verzekering. Het kan namelijk zo zijn dat u een dubbele verzekering afsluit. Sommige verzekeringen die los te koop zijn zijn namelijk al onderdeel van grotere verzekeringen die af te sluiten zijn. 

Reserveer je huurauto op tijd

Huur je huurauto op tijd! Dit zal je veel geld besparen. Sommige auto’s zijn erg gewild dus hier zal veel vraag naar zijn. Wanneer je ver van tevoren een auto huurt zal de vraag nog niet zo hoog zijn. De prijs is dan nog op zijn laagst. Wanneer de vraag stijgt zal de prijs ook verhoogd worden. Dus weet jij wanneer je op reis gaat? Heb je alles al geboekt; tickets en hotels? Boek dan ook gelijk een huurauto. Bij sommige autoverhuurders is het zelfs mogelijk om te annuleren. 

Mooie kortingen op een huurauto

Wanneer je een huurauto online op een website boekt is het soms mogelijk om een kortingscode in te voeren. Deze kortingscodes worden vaak weggegeven via bijvoorbeeld mails. Het is tegenwoordig ook te vinden op sites, waar veel verschillende kortingscodes verzameld zijn. E-kortingscode.nl is een voorbeeld van zo een website. Op deze websites zijn heel veel kortingscodes verzameld van allerlei verschillende merken en websites en ook van onder andere de autoverhuur website Europacar! Lees verder voor alle kortingen die te krijgen zijn op E-kortingscode. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *