Wintercheck voor uw auto

Onderhoud & reparaties

In de winter verkiest u de auto vaak boven de fiets. Het grillige winterweer zorgt voor de nodige koude handen, maar natuurlijk ook voor sneeuwpret. Uiteraard wilt u onderweg nooit voor verrassingen komen te staan en zo ook niet in de winter. Hoewel u weet dat gladde wegen en sneeuw voor de nodige gevaren zorgen, denken veel mensen niet aan een wintercheck voordat de winter start. Het is wel belangrijk om dit wel te doen en uw auto te laten controleren voor de winter door een specialist. Zij helpen u veilig het winterseizoen door.

Hoogstwaarschijnlijk weet u wel dat remmen, verlichting, ruitenwissers, en bandenprofiel in de winter extra belangrijk zijn. Laat voor de start van het winterseizoen de volgende punten zeker controleren door een specialist:

 • Het oliepeil.
 • Profiel van de banden.
 • De schokdempers.
 • Uw remmen.
 • De koelvloeistof.
 • De ruitenwisservloeistof.
 • De uitlaat.
 • De lampen.
 • De accu.

Deze onderdelen zijn essentieel om te controleren voor het winterseizoen aan, zo voorkomt u dat u onverwachts langs de weg komt te staan.

Wat u zelf kunt doen

Naast een wintercheck uitgevoerd door een specialist, kan u ook zelf de nodige dingen doen voor een veilige start van het winterseizoen. Wij geven u graag wat tips:

 1. Maak alle rubbers goed schoon. Dit kan bijvoorbeeld met talkpoeder.
 2. Misschien wat voor de hand liggend, maar vul de ruitensproeiervloeistof bij met anti-vries.
 3. Voorkom krabben door een speciale deken te gebruiken op de voorruit. Gebruik zeker geen kranten!
 4. Leg de slotontdooier en ruitontdooier klaar voor gebruik! Natuurlijk niet in de auto plaatsen, maar neem dit mee in uw rugzak.
 5. Wissel de zomerbanden om door winterbanden. Zo heeft u meer grip op het wegdek.
 6. Gebruik de handrem alleen in noodgevallen. In de winter loopt u kans dat deze vast vriest.
 7. Maak niet alleen korte ritjes tijdens de winter. Hierdoor kan de accu niet voldoende bijladen door het winterweer.
 8. Houdt u ruiten het gehele seizoen schoon, want dan beslaan deze minder snel. Condens krijgt u weg met de airco.

Wintersportvakantie

Het winterseizoen brengt ook sneeuwpret met zich mee en velen gaan ook op wintersportvakantie. Een geliefde vakantie onder Nederlanders. Uiteraard wilt u niet langs de weg komen te staan met uw auto. Vaak ontstaat pech met de auto door het niet controleren van de auto voor een langere reis. Kleine gebreken die in de stad minder opvallen, vormen tijdens een langere reis zeker een probleem. Het is verstandig om een specialist in te huren om autopech tijdens uw wintersportvakantie te voorkomen. Dit doet u simpel met een wintercheck. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *